Design a site like this with WordPress.com
Začnite

Kaj je IST = Inner Space Tehnique ?

IST je kratica za Inner space Interactive Sourcing. Središče tehnike je meditativni prostor. Tehnika je interaktivna in se izvaja s stranko in moderatorjem, ki ga imenujemo tudi konektor. Sourcing – pa govori o procesu, ki išče in nato najde vir trenutnih čustvenih blokad in pogojnega vedenja.

Za razliko od številnih terapevtskih tehnik, ki tudi slonijo na preteklih življenjih, pri katerih stranke dobijo sanjam podobne slike ali nejasne spomine na epizode preteklega življenja, ta tehnika, tehnike Inner Space Techniques (IST), povzroči močne intenzivna doživljanja, kjer se stranke počutijo v drugem telesu in ponovno doživijo pretekle epizode z vsemi občutki, tudi z vidnimi in slušnimi zaznavami. To vodi do sprostitve latentnih čustvenih nabojev in globokih duhovnih spoznanj – za številne stranke je to nov začetek v življenju.

Bistveni vidik IST je, da je popolnoma osredotočena na sedanjost – od tod tudi naslov knjige Samuela Sagana: Regresija, terapija preteklega življenja za svobodo tu in zdaj. Stranke ves čas opozarjam, da uporabljajo tehniko za reševanje sedanjih vprašanj in izboljšanje svojega sedanjega življenja in ne za gradnjo nesmiselnih zgodb.

Omejevalni sistemi prepričanj, ki vplivajo na naše življenje, pogosto temeljijo na močnih čustvenih reakcijah na pretekle dogodke, vendar je njihov izvor pokopan, pozabljen, ostali so samo mehanični vzorci reakcij. Ta tehnika napaja te dogodke skozi prostor za meditacijo, kar omogoča sproščanje globoko zadržanih čustev v tem varnem okolju. Še močneje je, da lahko stranke na teh globoko zakopanih mestih začnejo doživljati bistvo, občutek samega sebe, ki je veliko večji od teh čustvenih brazgotin. Če spoznamo te dogodke na tako globoki ravni, se taki dogodki spremenijo iz ‘slonov’ v ‘miši’ … začne se pojavljati občutek jasnosti, usmeritve in dobrega počutja. Iz tega globokega temelja je mogoče razmišljati in sprejeti življenjske odločitve in cilje.

V terapiji IST se na klienta prenese enostavna meditacijska tehnika, ki pomaga da lahko klient začne dostopati do svojega notranjega prostora ali prostora tretjega očesa. Čustvene blokade imenujemo samskare, ki se nahajajo v telesu, zato se v terapiji uporablja rahel dotik, ki pomaga pri doživljanju raznih občutij, spominov in občutkov. Klienta nato vodim z vprašanji in razmišljanji o izvoru blokad in občutkov, ki so izven misli in čustev. Posledično stranka začne razvijati svoj “subtilni vid”, da lahko vidi vzroke in posledice, in kar je pomembno, čuti (vidi) svoja energetska telesa in tokove. Te so lahko zelo subtilne ali dramatične, odvisno od konfiguracije vsakega posameznika.

To tehniko je razvil Samuel Sagan, poglobljeno pa je opisana v svoji knjigi Regression: The Past-Life Therapy for Here and Now Freedom, ki jo je mogoče kupiti na amazon.com https://www.amazon.com/s?k=Regression%2C+Past-Life+Therapy+for+Here+and+Now+Freedom&i=stripbooks-intl-ship&ref=nb_sb_noss

%d bloggers like this: